Hierontapalvelut

lihastesi hyvinvointiin

Hieronta on tärkeä osa lihashuoltoa

Erilaiset särky- ja kiputilat, lihaskireydet- ja krampit, käsien tai sormien puutumiset yms. voivat viestittää liiallisesta kuormituksesta, virheasennoista, yksipuolisesta harjoittelusta, huonosta ergonomiasta tms. Toimiakseen tasapainoisesti ja säilyttääkseen oikean ryhdin keho tarvitsee riittävästi lepoa, liikuntaa, rentoutumista ja lihashuoltoa, josta hieronta on tärkeä osa. Hieronta on vanha perinteinen hoitomuoto sekä yksi yleisimmin käytetyistä hoitomuodoista tuki- ja liikuntaelinongelmien hoidossa, niin urheilijan lihashuollon kuin tavallisen ihmisen työ- ja toimintakyvyn kannalta. Hieronta on ihmisen terveyden edistämistä, ylläpitämistä ja korjaamista ja sitä voidaan käyttää myös ennaltaehkäisevänä hoitona.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta täydentää klassista hierontaa ja se soveltuu kaikille liikuntaa harrastaville hyötyliikkujasta kilpaurheilijoihin. Säännöllinen harjoittelu kuormittaa lihaksia, niveliä ja nivelsiteitä sekä asettaa kehon toiminnoille erityisvaatimuksia. Urheiluhieronnan tarkoitus on edistää lihasten palautumista rasituksesta, ennaltaehkäistä rasitusvammoja ja valmistaa lihas ottamaan uusi harjoitus mahdollisimman hyvin vastaan aktivoimalla lihasta. Urheiluhieronnalla voidaan myös ennaltaehkäistä vammojen syntyä lisäämällä lihasten ja jänteiden elastisuutta. Ammattitaitoinen urheiluhieroja osaa valita oikeat tilanteeseen sopivat hierontatekniikat. Samalla urheiluhieroja antaa asiakkaalle ohjeita omatoimiseen lihashuoltoon, kuten esimerkiksi lihasvenyttelyihin.

Dry needling

Triggerpisteet ovat usein erilaisten kiputilojen aiheuttajia. Dry needling tarkoittaa triggerpisteiden hoitoa akupunktioneuloilla. Se pohjautuu osaltaan samanlaisiin vaikutusmekanismeihin kuin perinteinen kiinalainen akupunktio. Dry needling -hoito kohdistuu suoraan yksittäisiin triggerpisteisiin toisin kuin perinteisessä akupunktiohoidossa, jossa hoidetaan meridiaaneilla sijaitsevia akupunktiopisteitä. Maailmalla dry needling-hoito on laajalti käytössä oleva kivunhoitomenetelmä ja se on todettu erittäin tehokkaaksi, nopeaksi ja turvalliseksi tavaksi hoitaa pehmytkudoksissa olevia triggerpisteitä.

Kinesioteippaus

Kinesioteippaus on 1970-luvulla kehitetty hoitomuoto. Suomessa tämä hoitomuoto on kuitenkin vielä melko uusi. Kinesioteippauksen avulla pystytään parantamaan nivelten liikkuvuutta, ohjaamaan lihasten ja nivelten liikeratoja sekä nopeuttamaan vammautuneen kudoksen paranemista. Sillä voidaan lievittää kipua, lisätä liikkuvuutta ja lihasvoimaa, parantaa verenkiertoa ja imunestekiertoa, pehmentää arpikudosta sekä parantaa nivelmekaniikkaa ja nivelen tukea.

Fascia- eli lihaskalvokäsittely

Tähän tulossa lyhyt esittely aiheesta.

Tyytyväisiä asiakkaitani

Ikaalisten Urheilijat

Tule hierontaan, jos

- kärsit niska- ja hartiasäryistä tai jännityspäänsärystä
- haluat eroon lihaskrampeista
- haluat apua unettomuuteen
- koet, että nikamiesi ja niveltesi liikeradat ovat rajoittuneet
- olet parantumassa jostain vammasta
- olet stressaantunut
- kuntoilet tai urheilet paljon ja haluat nopeuttaa palautumista
- haluat rentoutua

Hieronnan esteitä ovat

- ihotaudit ja infektiot
- laskimotukokset
- aktiivinen nivelreuma
- akuutti kuume- ja tulehdustila
- spastiset halvaukset
- pahanlaatuiset kasvaimet
- tyrä
Epäselvissä tapauksissa varmista sopivuus lääkäriltä!